Yardım Lütfen

soru

serkan

07 Mayıs 2024 Salı

İlk endoskopi Patalojik tanı:kronik gastrit;mide köprüsü(3) ve antrum(4),endoskopik biyopsi. EPİKRİZ:1+2)incelenen kesitlerde inflamasyonun şiddeti orta,aktivitesi hafif derecededir.Alcian blue ile intestinal metaplazi izlenmemiştir.Atrofi yoktur.Giemsa ile HP kolonizasyonu ileri derecededir.15 gün antibiytik kullandım.Tekrar endoskopi yaptılar.ikinci kolonoskopi sonuç raporu,bulgu: özefagus mukoza ve lümeni normaldi.Z çizgisi 39.,hiatal kıskaç 40 cmde geçildi.kardia retrofleksiyonda normaldi.mide duvarlarının ekspansiyon ve motilitesi normaldi.fundus,korpus ve antrum mukozası hiperemikdi.antrumdan bx alındı(1) ve lümeni normaldi.Pilor forme ve santralize idi.Bulbus ve post bulber bölge mukozası ve lümeni normnaldi.Bu kolonoskopi sonunda çıkan Patalojik tanı:kronik gastrit(antrum,endoskopi biopsi)EPİKRİZ:İnflamasyon ve aktivasyon hafif derecede izlendi.Atrofi ve metaplazi izlenmedi.HP giemsa (+) değerlendirildi.Benim durumum nedir?dotor hiçbirşey açıklamadı. 1 yıldır düzenli olarak ne

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Serkan bey, raporlarınızda kronik gastrit tespit edilmiştir. İlk endoskopi raporunda inflamasyonun şiddeti orta, aktivitesi hafif olarak belirtilmiş ve Helicobacter pylori (HP) bakterisinin ileri derecede kolonize olduğu görülmüştür. Alınan antibiyotik tedavisi sonrası tekrar yapılan endoskopide ise inflamasyon ve aktivasyonun hafif derecede olduğu belirtilmiş ve HP yine pozitif olarak değerlendirilmiştir. Atrofi ve metaplazi yoktur.

Kronik gastrit, mide mukozasının uzun süreli iltihaplanması anlamına gelir ve çoğunlukla HP enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkabilir. Tedaviye rağmen HP bakterisi varlığı sürüyorsa, doktorunuzla tekrar görüşüp farklı bir tedavi seçeneğini değerlendirmeniz faydalı olabilir. Diyetinizde ve yaşam tarzınızda yapacağınız değişiklikler de rahatsızlığınızın yönetiminde önemli rol oynayabilir.

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gastrite Ne İyi Gelir? Gastrite İyi Gelen Besinler

Gastrite Ne İyi Gelir? Gastrite İyi Gelen Besinler

Gastrit Sıkça Sorulan Sorular

Gastrit Sıkça Sorulan Sorular

Gastrit Belirtileri Nelerdir?

Gastrit Belirtileri Nelerdir?

Alkalen Reflü Gastrit Belirtileri ve Tedavisi

Alkalen Reflü Gastrit Belirtileri ve Tedavisi

Gastrit Nedir? Gastrit Hastalığı ve Özellikleri

Gastrit Nedir? Gastrit Hastalığı ve Özellikleri