Gastrit

Gastrit, yaş sınırlamasına bakmaksızın herkes de görülebilen bir hastalıktır ve midenin iç kısmında (Yüzeyde) yer alan mukoza tabakasının iltihaplanması sonucunda görülür. Çoğunlukla erişkin kişiler görülen gastrit, pek çok kişinin ortak hastalığı durumuna gelmiştir. Gastrit sorunun kişiler de ilk belirtisi açık olarak midede şişlik, karın bölgesinde ağrı, bulantı ve kusma ile başlayıp devamında gerginlik durumu ile kendini belli etmektedir.
Ancak belirtiler herkes de aynı şekilde görülmeyebilir. Yemeklerin arkasından ortaya çıkan bir bulantı ve yemekten tiksinme gibi durumlarda gastrit sorunu olan kişilerin ortak şikâyetleri arasında yer alır.

Gastrit çok yaygın bir hastalıktır ama ülsere göre daha yüzeysel hasarı olmaktadır. Ancak önlem alınmamış ve ilerlemiş gastrit zamanla derinlemesine kadar inip kanser veya ülser hastalığının oluşmasına yol açabilir. Genel olarak bakteriyel enfeksiyon sonucunda oluşan gastrit, düzenli ve kontrol altında alınan antibiyotik ile düzelebilir. Gastritin oluşum nedenlerinden biri olan helicobacter pylori virüsü, kişilerin vücuduna girdiği andan itibaren gastrit oluşumuna zemin hazırlayıp ileri de ciddi tehlikelere yol açabilir. Aynı zamanda hiçbir belirti vermeksizin gelişebilen gastrit, günümüzde her iki kişiden birinin sorunu haline gelmiştir.

Gastrit Neden Olur?


Hastalığın oluşmasına yol açan en büyük etken kronik pylori adı verilen bir enfeksiyondur.
Çoğunlukla gelişmekte olan ülkeler de daha çok görülen bu bakteri gastrit hastalığının oluşmasına yol açmaktadır. Çevresel etkenler, beslenme ve yaşam tarzı hastalığın gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Özellikle düzensiz beslenen, sigara tüketen, abur cubur besinler ile beslenen ve fazla alkol içen kişiler de gastrit hastalığı diğer kişilere oranla daha sık görülmektedir. Bilhassa çok sigara içen ve sigaranın yanında asitli içecek içen kişilerde mide asidi fazlalaşıp yoğunlaşır ve bu asit de zamanla gastrit oluşumuna yol açar. Yaşam tarzında stres olan ve panik sorunu yaşayan kişilerde gastrit hastalığı daha sık görülmektedir. Stres pek çok hastalığının ana sebebi olduğu gibi gastrit hastalığının nedenleri arasında da bulunmaktadır. Düzenli ve sağlıklı beslenme, stresten uzak bir yaşam ve egzersiz hastalığı bir nebze uzaklaştıracaktır.

Gastrit Belirtileri Nelerdir?


Gastrit hastalığın da diğer hastalıklar da olduğu gibi birden fazla belirti görülebilir. Bu belirtiler arasında en fazla görüleni ise hazımsızlık şikâyeti ve mide ağrısıdır. Ancak sadece bu iki belirti bile hastalığın kişiler de var olduğuna yetebilir. Eğer yetersiz geliyor ise kişiler karın ağrısı, iştahsızlık, yemekten tiksinti ve mide bulantısı olup olmadığına bakılır. Çoğunlukla gastrit şikâyeti ile hastaneye gelen hastalar da mide bulantısı, ağza gelen acı su ve kusma gibi belirtiler olduğu müzmin bir şekilde ifade edilmiştir. Lakin her kişinin gastrit belirtisi aynı şekilde olmayıp hastalığın ilerlemesi veya hastalığın kişiler de yeni oluşmaya başlaması ile belirtiler de farklılık gösterebilir. Kişilerde alkol alımı ve fazla aspirin içmesi sonucunda görülen mide ağrısı bir gastrit belirtisi olmayabilir. Gün içerisinde tüketilen sağlıksız gıdalar ve asitli içecekler mide bulantısı, kusma, mide ağrısı ve hazımsızlık sorununa yol açabilmektedir. Böyle durumda ara, ara görülen bu belirtiler eğer bir haftada 3 defa görülmeye başlamış ise kronik bir gastritin belirtisi olabilmektedir. Akut olan bir gastrit hastalığınız var ise daha az belirti verebilir veya hiç belirti vermeksizin bölgede gelişebilir.

Gastrit Tanısı Nasıl Konulur?


Hastalığın tanısı için ilk olarak gastroenterolog uzmanına veya dâhile uzmanına görülmeniz yeterli olacaktır. Hastalığın tanısını koyabilmek için Uzman doktor için muayene de hastalığın hikâyesini dinlemesi yeterli olabilir. İlk muayene de hastalığın tanısı koyulmamış ise endoskopi tekniğine başvurulabilir. Ancak Endoskopi çoğunlukla 40 yaşı üstü kişiler de tercih edilmektedir. Gençler de görülen gastrit sorunu ilk muayene de anlaşılıp ilaç tedavisine başlanılıp ilaç verilir ve midede yer alan ve gastrit sorununun oluşmasına neden olan asitler azaltılmaya çalışılır.

Gastrit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gastrit tedavisine geçilmeden önce hastalığın oluşum nedenine bakılır. Eğer hastalığın oluşumuna mide asitleri yol açıyor ise midede bulunan asitleri gidermek için kişiye öncelikle ilaç verilir. Verilen bu ilaç ile mide asidi giderilmeye çalışır. Eğer gastrit oluşumuna H. Pylori adı verilen bir bakteri yol açıyor ise kişiye en az 2 tane farklı antibiyotik takviyesi ve sadece iki hafta kullanılması gereken ilaç önerilir. Gastrit sorunu olan kişinin eğer kullandığı aspirin ve anti romatizmal ilaçlar var ise kişilerin bu ilaçları bırakması gerekir veya kullanım gerekliliği tekrar gözden geçirebilir.

Gastrite Ne İyi Gelir?
  • Her gün bir çay bardağı kadar pirinç lapası yemek gastrit sorununa iyi gelmektedir. Bunun için yarım çay bardağı pirinci suda iyice yıkadıktan sonra bir su bardağı su ile haşlayıp lapa haline getirin ve tuz ilave etmeksizin ılık olarak tüketin.
  • 2 tatlı kaşığı kadife çiçeğini her gün tüketilmelidir. Mideye iyi gelen bu bitki gastrite oldukça iyi gelmektedir. Kadife çiçeğini çiğ olarak sabah veya akşam saat fark etmeksizin tüketebilirsiniz.
  • Peynir altı suyundan bir fincan kadar sabahları kahvaltıdan sonra veya gastrit belirtileriniz oluşmaya başladığında içebilirsiniz. Ayrıca bol, bol ılık su içmekte fayda etmektedir.
  • Brüksel lahanası, kuşkonmaz, ıspanak, brokoli ve lahana hastalığın olduğu zamanlarda ister yemek olarak isterseniz haşlayıp sade olarak yemeniz gerekir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler de hastalığın tedavisinde oldukça faydalıdır. Aynı zamanda mideye iyi gelen bu sebzeler genel sağlık içinde çok yararlıdır.
  • Bal (Petekli), bu doğal besin gastrit hastalığının oluşumu engelleme de oldukça etkilere sahiptir ve her gün aç ya da tok karnına bir tatlı kaşığından biraz daha fazlasını tüketmek gerekir.
  • Hindistan cevizi suyundan günde bir çay bardağı içilmesi fayda sağlayacaktır. Özellikle ateş düşürücü özelliği olan ve sağlık için de pek çok faydası olan Hindistan cevizi suyu mide ağrısına gelir ve yanma hissini azaltır.

19.01.2024 01:18:52
Gastrit ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Gastrit Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

88 Yorum Yapılmış "Gastrit"
Selam arkadaşlar midem çok rahatsızdı endoskopi patoloji sonucu meteblazi ve kronik gastrit çıktı mide hizamdan hacamat yaptırdım çok rahatladım tavsiye ederim
Emel rat . 14.07.2018
Mide ve bağırsak sorunumu sadece karbonat iyi geliyor. Siskinligim gidiyor ve gaz sorunum ortadan kaldiriyor. ;) cay kasiginin yarisini ilik suda eritip iciyorum.
Ahmet . 24.03.2014
Ben 14 yıldan beri çekiyorum gastriti.4 kere endoskopi yaptırdım kronik gastrit cikiyo.bir haftadır yine başladı ağrılarım delircem artık bişey fayda etmiyo yemek yemeyi özledim.
Ayse . 17.07.2018
ben mide endoskopisi yaptırdım iltıhaplanma varmış hangi ilacı kullanmalıym
hamdi inal . 02.06.2018
Selam arkadaslar ben 6 aydır mide problemi taşıyorum mide korucularla yemek yiyebiliyorum mikrop bide kronik gastrit varmış antyobiytik kullandım biraz rahatladım ama her yemeği yiyemiyorum şifa niyetine kullandıklarının hesabı yok ama nafile şunu anladım çok sitires ve yemeklere çok dikkat ediyorum birz dikkatsiz yemek yediğim zaman sanki midem sırtımdan çıkacak gibi oluyor Inanın dengem bozuldu ama şükretmek lazım yada bu sorunla yaşamaya alışmak lazım Allah acil şifalar versin
Ali taylan . 06.02.2018
Dinçer kardeş veya abi. Bendede 4 yıldır bar 22 yaşındayım. Yiyecek olarak baharatlı yağlı kızartma vs. Bulgur .turşu gazlı içecekler meyve suları.çayı az iç aç karnına asla sigara içme. En önemlisi stres stresten kesinlikle uzak dur. Soğan sarımsak biberli yiyecekler çok şekerli yiyecekler uzak dur alkol kulkanma asla. Yiyebilexegşn şeyler ise.öncelikle muz midenin dostudur brokoli eti ızgara yağsız olarak ye ıspanak pırasa yemekten sonra sade soda içebilirsin hazmı kolaylaştırır bunlar geldi aklıma . Doktorumun bana önerdiği şeylerdi bunlar. Çok geçmiş olsun Allah hepinize şifa versin .
Rıdvan . 13.01.2018
Bu gün endoskopi oldum doktorum çok yogun gastiritin var dedi mide duvarim kirmizi yaralar çok varmış ilaç tedavisi başlatı ama pehriz vermedi ne yenip ne yenmedigi konusunda bilgi verebilirmisiniz
Dinçer . 18.12.2017
Doktorum endoskopi-raporunda bx alındı yazmış. Ne demek bx alındı? Bunun türkçesi nedir?
Salih Verensoy . 26.05.2016
Arkadaşlar, Gastrit için Ben Detaya girmeyeceğim... Ancak,hepinizin elinizin altında Bilgisayar vardır.Araştırın... PROPOLİS yazın okuyun.. Arıların yaptığı bir madde diyeyim.. Araştırın , okuyun.. başka yorum yapmayacağım...
Fehmi . 14.04.2016
Arkadaşlar bende 4gündür sırt ağrım vardı gittim doktora gasttirit sırta agrı giriyormuş doktor dedi 4 günde 2kilo verdim yediklerim sırtıma vuruyor canım çok açıyor.
derya . 27.07.2015
Arkadaşlar ben 14 yaşındayım,4 gündür midemde şişkinlik var sabah uyanıyorum sanki tıka basa yemek yemişim ama hiçbişey yemiyorum,4 gün boyunca 3 öğün çok ufak bişeyler atıştırdım,yemek yiyemediğim için 4 günde 2 kilo vermişim,su içsem şişkinlik yapıyo,hep bi şişkinliğim var acaba neden bu? Eğer biraz daha devam ederse doktora gideceğim.Bi tavsiyeniz olursa lütfen yazın
Damla . 28.06.2015
Arkadaşlar size tek önerim şudur ; midenizi güçlendiren yiyecekler tüketin tabi canınızın çektikleri olsun ben mideden rahatsızdım çok hızlı büyük lokmalar yiyordum midem yanma yapıyordu fazla karnınızı şişirmeyin az yiyin fakat 2 saatte bir yemek yiyin önerdiklerim ; nar,karnıbahar,üzüm pekmezi ve tahin karıştırın hergün tüketin sonra yeşillikler tere otu vs hergün yiyin yağ yemeyide azaltın günde 1 çay kaşığından fazla yağ tüketmeyin,çok sağuk ve sıcak şeyler içmeyin kafein hiç kullanmayın yani çay,kola,asit hiç içmeyin sonra stresten,panik ataktan gerilimden,duygulardan uzak durun midenize faydalı yiyeceklerle 3 aya toparlanırsınız ama toparlandıktan sonra kendinizi salı vermeyin yine nefes kesiliyor psikayatriye gittiğinizde depresyon için yani panik atak ve stres için redepra ilacı isteyip kullanın çok faydalıdır hergün kullanmmazsam stres ve panikten artı duygulardan kurtulamıyorum.
kenan . 29.03.2015
Ben daha dün doktora gittim mide bulantısından,baş dönmesinde doktor gastrit olduğumu söyledi ne yapmam lazım yarım
atacan . 15.11.2014
Merhaba arkadaşlar, şimdi size vereceğim bir tavsiye ile bu hastalıktan (gastrit, ülser, mide kanseri ve diğer mide hastalıkları) inşallah kurtuluyoruz. Ben Muğlada yaşıyorum ve 1 senedir mide yanması şikayetiyle konulan teşhisle gastrit olduğum saptandı. Tüm tavsiyeleri yerine getirerek ilaç kullanımı da dahil olmak üzere hastalıktan kurtulamadım. Hastalığın kesin sebebinin stres olduğunun kanısındayım. Şimdi gelelim tavsiyeme sığla yağı evet Muğlada yetişen ve kullanımı uzun tarihe dayanan bir ilaç. Yapmanız gereken tek şey aktardan temin edebileceğiniz bu ilacı 1 litre bal ile karıştırıp günde 2 kez sabah akşam bir kaşık kullanmak. Ben tedaviye başladım umarım iyi sonuç alacağım ve inşallah herkese fayda gösterir ve bu hastalığı çeken arkadaşlarım sağlığına kavuşur.
yunus emre demirtaş . 16.10.2014
arkadaşlar bunun doğal tek çaresi tahin.evet bayağı bildiğiniz tahin.fakat tahin taze olacak ve çifte kavrulmuş susamdan olmayacak.bunu kalite bir bal ile karıştırıyorsunuz güzelce.sabahları kalktığınızda iki veya üç kaşık yiyeceksiniz.hiç bir yan etkisi veya zararı yok.herkes yiyebilir.akşam yatarken gündüz her zaman. iki veya üçgün yiyince hemen farkına varırsınız zaten.bende mide şişliğiniden gazdan bir şey yiyemiyordum.inanın suya bile korkarak bakıtordum.bir veya iki yudum o da korkarak. bunu babam söyledi ve hemen yaptım inanın şimdi o kadar rahatım ki tuvalet kabızlık hiç bi sorunum kalmadı. ama faydası oldu diye hemen vazgeçmeyin. on veya onbeş gün devam edin mümkünse. inşallah sizde faydasını görürsünüz.neden tahin dersemniz susamın yağı müthiş bir antibiyotik ve yara iyileştiricidir.
nevzat . 01.10.2014
1 yili gecgin bu hastaligi cekiyorum icmedigim ilac gitmedigim doktor pisikolok kalmadi hicbir care cozum bulamadim cin biberi yut dediler sonradan biydede patlar iyilestirir dediler bir iki gun iyiydim ucuncu gun oyle bir agri girdiki mafoldum birakdim bunun gibi bircok sey denedim hic bi faydasi yok ne bal ne petek bal ne sut ne pekmez ne karisimlar hepsi bahane hepsi o dakkalik cozum agriyi hafifletici unsur devamli bi cozumu yok 1 saat sonra yine ayni sen bu lanet hastalik ne is hayati ne sosyal hayat nede aile yasantini dogru duzgun birakmiyo bu illetin en buyuk dostu sinir sitres onuda olmuyan kisi yok care cozum yok ilk baslarda dier insanlara bakip adam ac karnina kola iciyo alkol iciyo sigara iciyo nen onuda yapmadigim halde niye ben diye cok kafa yormudtum sonra anladimki herkesin bunyesi ayni deil tek cozum kudret nari ve sitres sinir azaltmak olmassa doktoro pisikolaga basvurup sakinlestirici alin
serkan . 04.08.2014
Arkadaslar size bir sunu denemenizi siddetle tavsiye ederim ilaci falan bosverin bir bal alin bal yiyin ama hakiki olsun sahte veya seker aman diim. (Sonra meyvaların hepsinden ye de, Rabbinin (sana) kolay kıldığı yollara gir, diye ilham etti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir bal çıkar ki, onda insanlar için şifâ vardır. Şüphesiz ki bunda düşünen bir millet için, büyük bir ibret vardır) nahl/68
ahmet . 28.07.2014
Ben 3 senedir çekiyorum bu hastalığı artık son zamanlarda mide bulantısı, baş dönmesi, iştahsızlık ve aşırı tuvalete çıkma rhatsızlıkları yapmaya başladı. Su görünce bile midem bulanıyo, acıkma hissi nasıl bişey onu unuttum. Doktora gittiğimde endoskopi yaptı ve helikobakteri var dedi helipak diye bi ilaç yazdı ama ilacı içiince daha kötü oluyorum koma da gibi yatıyorum ve kusuyorum. Mide yanmalarım süt sayesinde geçti mideniz yanında 2-3 yudum hafif serin süt için kesiyo. Bu hastalık tedavi edilmezse ileri ki zamanda kansere bile dönüşebiliyormuş.Allah acil şifalar versin hepinize.
BEYZA . 26.07.2014
cok zor bir hastalık insanın psikolojisini bozacak hercekten.benimde karnımda şişkinlik var ve yemek yedigim an midem yanıyor gece yarısı uykumdan oluyorum su ile yatıp su ile kalkıyorum resmen yardımcı olurmusunuz?ne yapmalıyım ?
beyda . 05.07.2014
Bende 13 yaşındayım . 3 yıldır gastritim var . Nasıl oldu peki bu bende ? Evet doğruyu soylemek gerekırse yaz tatılınde camiye gidiyorduk sabah erkenden ve kahvaltı yapmıyordum . Arkadaşlarımın bünyesi çok kuvvetlıydı . Ve her sabah gazoz çitos yiyorlardı . Çocuk olduğum için bende onlara ozenıyordum . Aradan 1 ay gecemeden gece gunduz kendımı hastanede buluyordum . Ama benım kusma gıbı bı prooblemım yoktu . Yaşadığım yer İzmir olduğu için çok sıcak ve bunaltıcı bir havası vardı . Ve bırde aıle sıkıntılarım vardı . Ben 1 ay Tepecık hastanesınde yattıktan sonra nefes testı yaptılar ve anlaşıldı hastalıgım . Okucuk yaşta o ağrıyı çekmek gerçekten de zor . Sağlığınıza dikkat edin arkadaşlar.
Feyza Seda . 10.06.2014
Hele bide alkalen reflu gastrit varsa gecmiyo ne yaparsan yap gecmiyo geceleri bulanti agri gunduzleri agri, istah kaybi okuluma devam edemedim bu hastalik yüzünden 9 aydir cekiyorum cok zor cok Allah tum hastalarin yardimcisi olsun
sinem . 31.05.2014
15 yaşındayım gece saat on birde 4 tane aşırı derece ekşi mandalina yedim işte o günden beri hep gaz sorunlarım oluyor çok geğiriyorum ailem bana korkmamamı söyledi kilo kaybetmeye başladım fazla ağrı kansızlık gibi ağır belişrtilerim yok ama her yemek yediğimden sonra beni bir şişkinlik tutuyor zor ayakta duruyorum midem artık benim eski midem değil çok çabuk doyuyor ve bu yüzden kilo kaybediyorum şimdi gittiğim hastanede tahlil yaptırdık allahıma dua ediyorum kötü bi sonuç çıkmasın diye allah şimdiden hepimizin yardımcısı olsun
ümmühan . 30.04.2014
Arkadaşlar gastrit hastaliginda kalpte carpinti ve ani uyuşmalar oluyordu lütfen cevap yazabilir misiniz?
erkan . 22.04.2014
arkadaşlar bende çocukluğumdan beir çekiyorum ama bende şiddeti karın ağrısı yada baş dönmesi hiç olmadı sabahları sürekli kusma oluyordu aslında bunun başlıca sebebi dengesiz beslen me cips ya da çerez çok tüketince oluyor bunları çok tüketmemeye özen gösterin
murat . 21.04.2014
benim kızım 14 yaşında reflü ve gastrit teşhisi kondu çok sancı çekiyor ve çok şişkinliği oluyor ilaç tedavisi gördü geçer gibi oldu ama sınav zamanı gelince tekrar ağrı ve şişkinlikleri başladı çiğ patatesi denesem iyi gelir mi acaba
serpil . 18.04.2014
ahmet dogrumu yazdigin ben de deneyim mi karbonati
lokman . 10.04.2014
patates rendeleyip suyunu içmeyi bende duymuştum.gastrit i geçiriyormuş.bendede var deniyeceğim...
nagihan . 10.04.2014
Bendede bes yildir var gastirit asiri sitresden ama is isden gecdi tabi Ikikere endoskopi cekildim turlu turlu ilaclar ictim banamisin demiyo karnim asiri sis kilomda var yalniz mide agrisina tarcin ve bal karisimi iyi geliyo agriyi kesiyo hemen internette arastirdim buldum
songul beker . 08.03.2014
bende mide bulantısı baş dönmesi nefes alamama var hastaneye gittim doktor ultrasonla mideme baktı safra kesesinde bişey olabilir dedi yarın alcaz sonuçları sürekli olmaya başladı dengemi kuramıyorum sanki yolda yürürken aniden düşücek gibioluyorum sizce gastrit olabilirmi yardımcı olabilirmisiniz sporu bıraktım okula dahi gidemiyorum :(
betül . 16.02.2014
arkadaşlar dediklerinizi okudum yaklaşık 2 aydır bende sürekli geğirme var ve sol tarafta gögsümde nefes alırken hafif ağrı.ama bende ne ekşime ne yanma ne ağrı ne kusma hiç bişey yok insan gastritten geğirirmi ve birazda çarpıntı var bana yardımcı olun lütfen
çağdaş . 12.02.2014

Pangastrit

Pangastrit, Midenin iç yüzeyinde bulunan mukoza tabakasının iltihaplanmasıdır. Yetişkinlerde ileri yaşlara doğru tüm toplumda görülebilen bir rahatsızla...
Devamını Oku

Gastrit Nasıl Teşhis Edilir

Gastrit nasıl teşhis edilir, gastrit, midenin iç yüzeyinde meydana gelen iltihaplanmadan ibaret bir hastalıktır. Genellikle erişkinlerde hatta ileri yaş...
Devamını Oku

Eritematöz Gastrit

Eritematöz gastrit, midenin iç zarında meydana gelen bir iltihap hastalığıdır. Türkçe de eritematöz kelimesinin anlamı kızarıklıktır. Eritematöz gastrit...
Devamını Oku

Gastrit İlaçları

Gastrit ilaçları nelerdir ve tedavisi nasıl olur bunara cevap vermeden önce gastrit nedir ve gastrit'e neden olan etkenler nelerdir onlardan bahsedelim....
Devamını Oku

Kronik Gastrit

Kronik gastrit, zararlı etkenlerin mide mukozasına vermiş olduğu hasar sonucu mide mukozasının görevini yerine getirememesi olayıdır. Kronik gastrit aniden o...
Devamını Oku

Antral Gastrit

Antral gastrit, gastrit hastalığının midede antrum bölümünde oluşan türüdür. Gastrit hastalığının antrum bölgesine has türü olması dışında belirtilerind...
Devamını Oku

Gastrit Diyeti

Gastrit diyeti, mide mukozasında bölgesel ya da yaygın bir şekilde kızarıklık olarak bilinen gastrit sorunu olan kişilerin, uygulaması gereken beslenme ...
Devamını Oku

Gastrit Mide Bulantısı Yaparmı

Gastrit mide bulantısı yapar mı, gastrit mide iç yüzeyinin tahriş olması ve iltihaplanması durumunda ortaya çıkar. Bu sorun kısa süreli etkili olduğunda...
Devamını Oku

Atrofik Gastrit

Atrofik gastrit, midenin iç yüzeyini döşeyen mukoza tabakasının buradaki epitel hücrelerin ve salgı bezlerinin kaybıyla sonuçlanan kronik iltihabıdır. A...
Devamını Oku

Akut Gastrit

Akut gastrit, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bir mide rahatsızlığıdır. Kanamalı gastrit olarak da bilinen akut gastrit mide rahatsızlıkları içerisind...
Devamını Oku

Alkalen Reflü Gastrit

Alkalen reflü gastrit, karaciğer hücrelerinde kolesterol yardımıyla oluşturulan safra, kanallardan onikiparmak bağırsağına ulaşınca safra tuzlarına dönü...
Devamını Oku

Gastrit İçin Şifalı Bitkiler

Gastrit, midenin iç yüzünde bulunan mide zarının iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Genel olarak yetişkinlerde görülen bu hastalık hemen ...
Devamını Oku

Çocuklarda Gastrit

Çocuklarda Gastrit, midenin iç yüzünde bulunan mukoza tabakasının iltihaplanmasıyla ortaya çıkar. Toplumumuzda sık görülen bir hastalıktır. Genellikle kronik...
Devamını Oku

Gastrit Sıkça Sorulan Sorular

Gastrit sıkça sorulan sorular, bu makalede toplayarak sizlere gastrit hakkında bilinmeyen ve bilinmesi gereken konuları bir araya toparlamaya çalıştık. ...
Devamını Oku

Gastrit Tedavi Yöntemleri

Gastrit Tedavi Yöntemleri, Gastrit, midenin içinde bulunan astarın iltihaplanması sonucunda görülen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık, kısa dönem olurs...
Devamını Oku

Gastrit Başlangıcı

Gastrit başlangıcı, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Buna etki eden bu nedenleri belirtmeden önce gastritin ne olduğunu açıklayalım. Gas...
Devamını Oku

Gastrit Belirtileri

Gastrit belirtileri ani gelişen yani akut ve devamlı olarak tekrarlayan kronik olarak ilerleme şekline göre ikiye ayrılmaktadır....
Devamını Oku

Gastrit Korunma Yolları

Gastrit korunma yolları arasında uzmanların en çok değindiği nokta az fakat sık sık yemek yemektir. Aşırı yemek mide asidinin salgılanma miktarını artır...
Devamını Oku

Gastrit Nedir

Gastrit nedir, diğer bilinen adıyla mide iltihabı alerji ya da enfeksiyon yoluyla meydana gelen midede ağrı, ekşime, kusma, iştahsızlık gibi etkileri ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pangastrit
Gastrit Nasıl Teşhis Edilir
Eritematöz Gastrit
Gastrit İlaçları
Kronik Gastrit
Son Forum Konuları
Bende 2 Yıldır Bakteriye Bağlı Kronik Gastrit Çıktı
Tok Olmama Rağmen Ağzım Yapış Yapış Oluyor
Yardımcı Olurmusunuzz
Gastritt
Gastrıt Mı Bagırsak Hastalıgımı.
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024